Tassuttelija Nessa

Arkisen aherruksen alkamisen myötä on ilmeisesti se vähäinenkin sanainen arkku sulkeutunut. Yritetään nyt kuitenkin. Koska mitään erityistä ei ole viimeaikoina tapahtunut, ajattelin kertoa vähän koiristamme - niin tai siis nyt ensin tästä yhdestä Koirasta, hänen korkeudestaan Nessassta.

Vanha Rouva Nessa (Nessa of Windy-Cottage) täytti keväällä 8v. (Eihän ajan kulumista muuten oikein huomaisikaan ellei olisi lasta ja koiria.) Muistan vielä oikein hyvin, kun Nessa tuli meille. Valitsimme kahdesta pennusta. Toinen oli Täpläpeppu ja toinen Valkopeppu. Krissen mielestä Valkopeppu oli Täpläpeppua tyhmempi, mutta päädyimme kuitenkin sitten Valkopeppuun.
Nessa 5kk
Ihan hyvä valinta se oli. Krisse kun toivoi koiraa, jonka kanssa voisi käydä metsällä ja minä koiraa, jonka kehtaisi vielä näyttelyyn. Onhan tuo Nessa muutaman maan valio ja inttivalio sekä käyttövalio. Pari tulosta on tullut jäljestyksestäkin.

Yksi Nessan herkuista on juusto. Jos et älyä tarjoilla päivittäistä juustoannosta, muistaa Nessa kyllä sen itse jääkaapista pyytää (onneksi ei osaa itse ottaa niin kuin Max osasi). Myös kaikki pehmeät jutut ovat olleet aina Nessan mieleen. Edelleenkin se mieluiten käpertyy sovalle nukkumaan. Koirien pedissä se ei ole ikinä suostunut nukkumaan. Pitää kai itseään parempana väkenä.

Vaikka Nessa suuri johtaja onkin ja tekee sen myös alamaisilleen selväksi, on perheen pienimmät olleet aina sen erityisessä suojeluksessa. Ainonkin ollessa vauva ei itkyhälytintä tarvittu. Vieläkin, jos Aino itkee alkaa Nessa ulvoa.

Nykyisin Nessa nautiskelee eläkepäivistä. Johtajan hommista se ei kuitenkaan ole jäänyt eläkkeelle vaan hoitaa mallikkaasti ja huolellisesti virkaansa. Naamaan on ilmestynyt jo aika paljon harmaata, mutta sehän antaa vain lisää arvovaltaa.

Kommentit

  1. Of Windy-Cottage ovat vaan ihan parhaita! Varsinkin tämä pentue. T: Ninni (Ketkumetkun johtaja)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit